Maria Bohm – Animalic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Bloody Mary Music, betyg: 8]

Tycker du, liksom jag, om Kate Bush och Tori Amos musik? I så fall är det ett hett tips att även kolla upp Maria Bohms konstnärliga talang. Den här tjejen, ursprungligen från Mölndal men boende i Skara, kopierar ingen av världsstjärnorna, men passar in utmärkt som ett komplement till de båda. Animalic är en fyra låtars ep där Bohm har döpt sina låtar efter djur. Speciellt vackra “Wasps” där både cembalo och mellotron ståtar i ljudbilden, och “Ants” med sin ofrånkomligt suggestiva refräng och sina totalt oväntade kast gör mig till en mycket lyckligare människa än tidigare. Men ingen skugga bör heller kastas över “Ponies” eller “Little dragons”. Den förstnämnda med sin dramatiska melodi och Anders Ranes flöjt är utmärkt och den sistnämnda gör inte direkt ont i öronen att lyssna till heller. Det enda som tar ner den här plattan är egentligen det svartvita konvolutet som på intet sätt ger någon hint om vilken färgrik fantasirikedom musik och text på skivan innehåller. Jag hade önskat ett omslag mer samstämt med Bohms progressiva pop, men skit detsamma. Bara folk hittar plattan och köper den så… Och på tal om att köpa. En viss summa för varje sålt ex går till Djurens Rätt, så du tillfredsställer inte endast din egen själ genom att investera i Animalic, utan bidrar också till – förhoppningsvis – en något bättre värld och ett behagligare liv för en annan varelse. Till Maria Bohm vill jag bara skicka ett önskemål: ge oss en fullängdare lika bra som denna skiva nästa gång, och fyll den gärna med cembalotoner, för det är vad vi alla behöver!

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …