Postiljonen – Skyer

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Hybris / Border Music, betyg: 7]

Norge och Sverige i ett strålande musiksamarbete. Drömpop kallas det av vissa, och det är en beskrivning jag kan skriva under på. Trion har jämförts med band som M83 och Sigur Ros, men andra referenser som man skulle kunna addera till listan är: Club 8, balearisk pop, 80-tal, och oändliga sommarnätter. Det här är musik som bäddar in lyssnaren i mjuka soniska kuddar, där man bara kan luta sig tillbaka, låta sig omslutas, sluta ögonen och förflyttas till en ljusare, varmare och bättre värld uppe bland molnen. När jag läser den beskrivningen inser jag att musiken verkar jättetråkig, händelselös och tam, men det svänger faktiskt rätt skönt om de här tio låtar. Jag brukar ha svårt för “atmosfärisk” musik, men Postiljon faller mig helt på läppen.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …