Saturday , June 22 2024

Cue – Back To See This Place

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cosmos Music Group / Big Is Promotion, betyg: 4]

Skådespelaren Niklas Hjulström, känd från filmer och tv-serier som Sprängaren, Millennium-trilogin och filmatiseringarna av Camilla Läckbergs böcker, jobbar nu vid Stockholms Stadsteater och har återigen gett ut en Cue-platta. Det gick ju bra i slutet av 90-talet när “Burnin´” gav honom en Grammis och blev en av årtiondets bäst sålda singlar, toppade försäljningslistor och blev en av de mest spelade låtarna i svensk radio. Ytterligare några spår hade stora framgångar då första fullängdaren kom, skivan sålde guld och singlarna platina. Då var året 2000. Uppföljaren Guide In Blue kom ut 2006. Och nu är det alltså dags igen. Cue kan sjunga, riktigt bra till och med, musiken är stöpt i 90-talets kommersiella popform där elektroniken dominerar det luftiga digitala soundet. Det sistnämnda har för övrigt producenten Peter Kvint som jobbat med Britney Spears och Natasha Beddingfield fått till. Kommer den här plattan att nå upp till forna tiders försäljningssiffror? Jag tvivlar, men då kommersiell melodiös pop av det här slaget aldrig intresserat mig nämnvärt, kan jag mycket väl ha fel. Kanske radion plöjer plattan för fullt i detta nu? Själv tycker jag att Hjulströms musik är tämligen ospännande och lättglömd. Vissa melodier är fina och det gör inte på något vis ont att höra plattan, men för mig är detta kulissmusik, schlagerpop, låtar för folk som gillar lättuggat, småromantiskt och nöjer sig med lite “mysig vuxenpop” till lördagschipsen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …