Thursday , June 20 2024

Everett Parker – Irrevocably Human

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Lucky Duck Music, betyg: 4]

Trots sitt namn och sina jordiga gitarrlåtar är inte Everett Parker jänkare utan håller till i Stockholm och heter Daniel Börjesson. Musiken består i princip av hans sång och gitarr och rör sig i en mix av folk, country och singer/songwriter. Det låter lite lagom kantigt och smutsigt, en gubbe som sitter och spelar på verandan, en luffare som spelar sig fram på grusvägarna.
Det finns inget direkt uppseendeväckande eller unikt som gör att man spetsar öronen lite extra, men å andra sidan finns inget som gör att man vill stänga av heller. Det låter helt okej, men vi har hört det förut.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …