Tuesday , August 9 2022

Förhandslyssna på Cyclopean – Can-veteranernas nya projekt på Mute Records

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

I samarbete med Mute Records och svenska Playground presenterar Zero en Sverige-exklusiv förhandsstream av projektet Cyclopean, där krautrockpionjärerna Jaki Liebezeit och Irmin Schmidt från Can möter Burnt Friedman och Jono Podmore.

Batteristen Jaki Liebezeit och keyboardisten Irmin Schmidt utgjorde ena halvan av krautrockpionjärerna Can, som med innovativa rytmer och virtuosa improvisationer bröt ny mark inom rockmusiken under slutet av sextiotalet och början av sjuttiotalet. Samlingsboxen The Lost Tapes, med outgivet material ur Cans arkiv, gavs ut i somras och togs emot mycket positivt av kritikerkåren.

I maj 2011 sammanstrålade Schmidt och Liebezeit med den brittiske producenten Jono “Kumo” Podmore och den tyske electronicamusikern Burnt Friedman i en studio i Frankrike för att spela in projektet Cyclopean.

Tack vare Mute Records och svenska Playgrounds vänliga medverkan kan Zero presentera Sverige-exklusiv förhandslyssning på gruppens självbetitlade debut-ep.

Streamen kommer att finnas uppe till och med onsdag den 13 februari.

Cyclopean ges ut digitalt den 11 februari och på tolvtumsvinyl den 13 februari.

Om Webbmaster

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …