Wednesday , July 24 2024

Jay-Jay släpper samlingsalbum

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Efter 17 år som artist, turnéer världen över och nära en miljon sålda skivor släpper Jay-Jay Johanson nu en samling med det bästa från hans åtta album.

Best of 1996-2013 innehåller alla singlar skrivna av honom själv, vissa i tidigare outgivna versioner. Albumet innehåller också låtar som har vunnit sin speciella plats i fansens hjärtan och självklart den nya låten “Paris”, som han för första gången framför i lördagens deltävling av Melodifestivalen. Följ länken nedan så kan du se ett klipp från eftermiddagens repetitionen.

Jay-Jay Johanson – Paris (1 minut)

Jay-Jay om sina skivor och sin karriär.
– När jag skriver håller jag på tills låtarna inom mig tar slut. Då känner jag mig helt tom och är säker på att “detta blir min sista platta”. Så har det alltid känts. Sen gör vi klart allt, artwork, videos och åker ut på världsturné. Då, successivt, kommer nya låtar till mig igen. När turnén är slut måste jag sätta mig och skriva tills jag ännu en gång är helt tom och känner att “detta är den sista plattan jag gör”.

– Det är fantastiskt att min publik fortsätter att växa. Detta är något jag aldrig trodde skulle kunna vara möjligt. Jag är världens lyckligaste artist och har världens bästa jobb och världens i särklass finaste fans. Jag kommer att hålla på så länge de vill höra mig sjunga.

Jay-Jay, eller Jäje som han egentligen heter, är mitt uppe i sin karriär som inte visar tecken på att stanna av. Jäje föddes 1969 och växte upp i Skara. Han flyttade tidigt till Stockholm och började på konstskola. Sedan gick flyttlasset till både London och Paris innan hans debutalbum kom 1996. Framgångarna har genom åren varit stora i länder som Spanien, Mexiko, Kanada, Turkiet och Ryssland, men allra störst har succén varit i Frankrike. Förutom samlingsalbumet jobbar Jay-Jay på sitt nionde album Cockroach, som släpps senare i år. I vår väntar fortsatta spelningar över hela världen, en turné som inte är över förrän till jul. Den tar honom till välbekanta länder som Kina och Frankrike, men också till delar av världen där han inte spelat tidigare som Chile och Argentina.

Best of 1996-2013 släpps efter Jay-Jays medverkan i Melodifestivalen.

Zero TV kommer att följa Jay-Jay och några av de andra medverkande artisterna på plats i Karlskrona på lördag.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …