Wednesday , June 12 2024

Metroland – Mixing The Gap

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Alfa Matrix / Sound Pollution, betyg: 7]

Den som inte gillar Kraftwerk räcker upp en hand! Den som räckte upp handen kan sluta läsa, lämna lokalen och glömma att han/hon någonsin har hört talas om Metroland. Det här belgiska bandet är inga exakta Kraftwerk-kloner, men de kommer tillräckligt nära för att ha samma fanskara. Här finns melodiska synthar, robotsång, analoga trummaskiner och ljud som vi definitivt känner igen från våra Kraftwerk-samlingar. Ta bara en låt som “Enjoying the view” eller den extremt udda versionen av Iggy Pops “The passenger” och spåra ljudbilden direkt till låtar på Trans Europe Express-plattan. Mixing The Gap är en tio låtars cd-ep egentligen, som i allra högsta grad är värd att höras och investera i om smaken för en snygg mix av synthpop, electro och ibland techno, kräver tillfredsställelse. Skivan innehåller 7- och 12-tumssinglar som Metroland gett ut tidigare, samt remixer gjorde av DJ Stamba, Darkmen, Növö och Sophie Watkins. Det är snyggt, vackert, svängigt, futuristiskt och dansant. Det är alltid melodiöst och hela tiden rytmiskt, tilltalande och intressant. Visst, man kan gnälla över att det har gjorts förr och att Metroland inte är originella och egensinniga, för det är de inte, men samtidigt är det omöjligt – åtminstone för mig – att bortse ifrån hur bra dessa låtar är och hur skönt Kraftw… eh, jag menar Metrolands, sound är. Jag uppskattar robotmusik av det här slaget och visst vore det än bättre om Metroland lyckades göra något helt eget av influenserna, men det kanske kommer. Troligtvis inte, dock.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …