Wednesday , July 17 2024

The Cult – Choice Of Weapon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Black Lodged Records / Sound Pollution, betyg: 9]

Efter fem års tid är äntligen The Cult tillbaka med sitt nionde studioinspelade album och Choice Of Weapon är minst sagt en lyckad återkomst. Idag består bandet av grundstommarna Astbury och Duffy förstås, samt trummisen John Tempesta och basisten Chris Wyse. Producerat har Chris Goss och Bob Rock gjort, som bland annat producerade platinasäljande Sonic Temple 1989, och fansen lär inte bli besvikna på den här utgåvan. Personligen trodde jag inte ens att The Cult var kapabla att skriva så här starka låtar längre, men det är de uppenbarligen, och framförandet kompletterar materialet fint. Man hör tydligt att det här är The Cult, så bandet har inte tappat något av sin forna originalitet och särart. Detta trots rätt stor variation på låtarna. Redan i inledande “Honey from a knife” träffar det magiska fingret min rock n rollska lyckoknapp och sedan rusar det på som en rymdraket. Spår som “Amnesia” och “For the animals” är finfina rocklåtar a´ la klassisk The Cult och “Life > death” är så vacker att jag får associationer till Bowie och flera av de magiska låtar den mannen skrivit genom åren. Choice Of Weapon är kanske inte fullt lika hänförande som platinaalbumen Electric och Sonic Temple, men frågar ni mig så kommer den verkligen inte långt efter dessa skivor, och det är inte ofta man får anledning att skriva så om en platta som ges ut mer än tjugo år efter de storsäljande klassikerna.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …