Thursday , June 20 2024

Sterbhaus – Angels For Breakfast… And God For Lunch

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Killhead / Sound Pollution, betyg: 6]

Trots namnet är Sterbhaus en svensk grupp med ursprung i huvudstaden, och Angels For Breakfast… And God For Lunch är uppföljaren till Hits For Dead Kids från 2009. Vad som bjuds här är huvudsakligen snabb, aggressiv thrash- och melodisk death metal, serverad på en bricka med tolv låtar. Sedan förra cd:n har bandet bytt sångare och nu är det basisten Marcus Hammarström som sliter sönder stämbanden i hopp om att förmedla de mer eller mindre humoristiska texterna till sin publik. Personligen tycker jag att hans vrålande blir förbaskat ensidigt och tråkigt att lyssna till efter ett tag. Övriga musikanter heter Jimmy Ahovalli och Simon Olovson som bägge lirar gitarr, samt sessionstrummisen Erik Röjås som piskar skinn ordentligt hela vägen. För min smak blir dock röjet lite väl enahanda i långa loppet. Att man lägger in lite vals i f.ö. utmärkta “Retardival”, ett countryparti i “Frogboiler” och lättsam funk i “Deathwizz” ger visserligen sekunder av vilsam paus, men det förändrar ingenting på djupet. Skivan skulle ha haft allt att vinna på större – mycket större – temposkiftningar i låtmaterialet och ren sång. Nu blir Angels For Breakfast… And God For Lunch en sådan där platta som jag helst lyssnar på i “tårtbitar”. Det vill säga att jag emellanåt lirar en eller ett par, tre, av de bästa spåren när humöret faller på, medan skivan som helhet sällan kommer spelas igenom från början till slut igen. Synd, för musikerna i Sterbhaus är duktiga.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …