The Scams – Bombs Away

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lightning Records / Sound Pollution, betyg: 6]

I sommar kommer The Scams lira på Sweden Rock Festival och det är tveklöst så att smålandsgruppen kommer uppskattas av publiken där. Många band med tydliga AC/DC-influenser har uppträtt på festivalen tidigare. The Scams blir ytterligare ett i mängden av innehållet på Bombs Away att döma. Nu har inte gruppen byggt hela sitt sound på australiensarnas riff och stuk som tur är, utan skivan bjuder även på actionrock á la Hellacopters och lite annan partyrock som vi har hört förut. Inget nytt under solen alltså, men en öldrickande publik lär lugnt kunna ha trevligt i de här grabbarnas sällskap. Bombs Away är bandets tredje fullängdare efter One Night Of Mayhem och Rock And Roll Krematorium. Liksom med kompisarnas musik i Bullet, som The Scams hade gemensam releasefest med för plattan, är också detta ytlig feelgood-rock n roll, lika lättuggad och dansant svängig som tusentals treackordsband före dem. Inget fel i det förstås. Allting behöver inte vara så djupt, tekniskt ekvilibristiskt och skitnödigt episkt. Med låtar som “Heavy loud” ger The Scams trots allt bilden av en grupp med viss personlighet, medan de värsta AC/DC-stölderna känns relativt fantasilösa. Förhoppningsvis lämnar bandet de bitarna bakom sig så småningom, mognar och hittar fram till någonting som är deras alldeles egna nisch. Tills det sker förblir The Scams en bagatell för min del. En trevlig bagatell, men än dock bara en bagatell.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …