Wednesday , June 19 2024

The Pain Machinery – Restart

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Complete Control Productions, betyg: 3]

Stocksholmsduon Pain Machinery består av medlemmarna Anders Karlsson och Jonas Hedberg. Bandhistoriken sträcker sig ända till sent 80-tal men första skivan släpptes först 2003. På Restart blandas genrer som acid house, disco, electro in i varianter av EBM. Det blir ett ganska lyckat sound tycker jag. Tyvärr är inte låtarna styrketränade eller unika utan snarare hänger man upp sin kappa på det coola soundet och tar en öl. Det blir för enkelt, för stabbigt monotont. Det väcker ingen aptit efter mer. Snygga basslingor får jobba hårt för brödfödan för sångaren låter likgiltig och trött som efter en stor måltid. Synd tycker jag för det kunde blivit något häftigt med starkare låtar. Kanske behöver sångaren vitaminer eller en koffeinattack?

Bästa låten är “Running Red” som till skillnad från de övriga bär på energi och musikalisk skrädderikonst. Jag väntar på att vitamin-boosten skall verka till nästa skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …