Sean Rowe – The Salesman and the Shark

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Anti, betyg: 5]

Jag måste erkänna att jag tidigare inte hört talas om Sean Rowe. Då mannen på promoskivan ser ut en som en blandning av Tom Waits, Nick Cave och en generisk luffare antar jag emellertid att det rör sig om avantgardistisk folkrock.

Fördomarna visar sig, i ganska hög utsträckning, stämma, även om nyligen Sverigeaktuelle Bruce Springsteen möjligen är en bättre referens än de två tidigare nämnda hjältarna.

The Salesman and the Shark är en behaglig och lättlyssnad skiva. Det är inget fel på Sean Rowes mörka stämma och musiken leder inte sällan tankarna till “bossens” tidiga åttiotal. Om någon hade sagt att det handlade om nytolkningar av gamla b-sidor från The River eller Nebraska hade jag förmodligen köpt det.

Det enda problemet är att låtarna inte är speciellt minnesvärda. Trots att de är snygga och välproducerade är det inte mycket som fastnar. Med undantag av inledande “Bring Back the Night”, som är en snygg Darkness on the Egde of Town-pastisch, och “Horses”, där Nick Cave-vibbarna nästan är i paritet med Rowes bohemiska utseende, går det mesta in genom ena örat och ut genom det andra.

Sean Rowe har mängder med potential, men behöver finslipa låtskrivandet en smula för att nå upp till de höjder han onekligen förtjänar.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …