Oh Laura – The Mess We Left Behind

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cosmos Music Group, betyg: 8]

Missade du Oh Laura när det begav sig så håller jag det inte emot dig. Bandet fick nämligen bara ur sig de tre singlarna Release Me, It Ain't Enough och The Mess You Left Behind, samt fullängdaren A Song Inside My Head, A Demon In My Bed. Dessa utgåvor kom 2007 och 2008, men gruppen bildades redan 2004. Tack vare Saabs tv-reklam slog man igenom 2007 med förstnämnda singel och bandet såg ut att kunna bli rejält framgångsrikt, men istället upplöstes och försvann det av någon anledning. Nu har man alltså samlat ihop outgivna låtar, demos, alternativtagningar, udda versioner och nya mixar av låtarna på debutalbumet. Första singeln som släpps från det här dubbelalbumet blir inledande, fina “California”, men det finns mer godis här. Mycket mer. De bägge skivorna innehåller tio spår vardera och musiken består av en sorts mjuk hybrid av dominerande pop och countryinslag. Frida Öhrn heter sångerskan som sedan några år tillbaka och än i dagsläget är en av de tre tjejerna i Cookies n´ Beans. Övriga medlemmar var Jocke Olovsson, Jörgen Kjellgren, Rikard Lidhamn och Magnus Olsson. För fansen av såväl Oh Laura som Frida Öhrn är The Mess We Left Behind naturligtvis ett måste, men jag vill varmt rekommendera skivan även till er andra som är inne på den här sortens musik. Helt enkelt för att plattan innehåller så pass många bra låtar och en skön, avslappnad och tillbakalutad stämning. Perfekt för såväl regnig som solig sommar.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …