Bye Bye Bicycle – Nature

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Selective Notes, betyg: 6]

Västkustbandet Bye Bye Bicycle debuterade 2009 med plattan “Compass” och fick en fin kickstart med fina lovord och en mängd spelningar. När uppföljaren skulle spelas in gick det trögare, men efter ett antal sorger och bedrövelser är nu “Nature” här.
Jag som följt bandet lite på avstånd tycker samma sak nu som jag alltid gjort. Det går egentligen inte att klaga på något i musiken. Det låter snyggt, välproducerat, internationellt. Modern pop med indiekänsla och hög potential. Det skulle kunna vara ett band som är uppe och fightas på Englandslistan. Ändå hugger det inte till. Jag saknar x-faktorn, något unikt som får mig att spetsa öronen och inse att detta är ett band man måste engagera sig i. Jag lyssnar, men hör bara välartat musik som är lite för snäll och anonym för sitt eget bästa.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …