Christoffer Gustafsson – Från start till Stockholm

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Egen prod., betyg: 5]

Det finns något i Gävle(?)-artisten Christoffer Gustafssons musik som ligger precis på gränsen att bli riktigt bra. Han spelar en slags skrammelpop som i grund och botten är finstämd och melodirik, men kläs i ljudexperiment och skavande produktion. Ungefär som en Håkan Hellström draperad i white noise.Christoffer gav ut en EP i höstas och detta är debutfullängdaren. Han når dock inte riktigt ända fram. Flera låtar känns som att de tar slut innan de har börjat, och den hesa sången får inte riktigt mina kroppsjuicer att börja sava. Men det finns nåt där, som om det förfinas, spetsas till och paketeras rätt, kan bli något storartat så småningom.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …