Billion Dollar Babies – House Of Dreams Pt.1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Esmeralda Music Group / DFR, betyg: 6]

Att kalla sig Billion Dollar Babies efter Alice Coopers klassiska 73-platta med samma namn känns minst sagt fantasilöst. Speciellt med tanke på att Alice Cooper-gruppen gav ut plattan Battle Axe under just det namnet när Vincent Furnier lämnade dem. Nåväl, svenska Billion Dollar Babies, där de sminkade medlemmarna har “tuffa” engelskklingande namn som Frankie Rich, Jon Silver, Nic Lester, Pat Kramer och Anthony Fox, låter inte mycket Alice Cooper i alla fall. Däremot lirar de 80-talsinfluerad hårdrock med rätt hyggliga melodier och ett sound som befinner sig mitt emellan då och nu. House Of Dreams Pt. 1 är den första av tre ep-skivor som ska ges ut, och denna innehåller låtarna “In the back of my Limousine”, “A millionaires dream” och “Crashing down”. Samtliga med viss partykänsla, får man allt tillstå. Spåren är proddade av Rikard Löfgren med den äran och jag förstår att det finns folk som faller för det här soundet med sina körarrangemang. Det ter sig tämligen kommersiellt gångbart, oavsett om din hårdrockssmak är nostalgisk eller bär slagsida åt nedstämda gitarrer och viss tyngd, om än inte någon extrem sådan förstås. Vad vi pratar om här är ju snarare sleaze än doom, mer Hardcore Superstar än Saint Vitus. Låtarna är som sagt rätt bra, framförandet låter jävligt proffsigt, men bandet har inte det där lilla extra som får dem att kännas personliga. På så vis gör de skäl för bandnamnet.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …