Wednesday , June 12 2024

Pontus de Wolfe – Pontus de Wolfe

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Bra Skivor, betyg: 4]

I huvudstaden är tydligen Pontus en mångsysslare som bland annat dj:ar, bloggar och driver liveklubb. Nu har han även släppt sitt första soloalbum med musik som bäst kan beskrivas som indiepop på svenska med en halvknasig touch. Ljudbilden är odistad och organisk, med låtar som har sin grund i popen men som spretar, sticker ut och stökar. Det finns charm och liv i den lekfulla musiken, och den speciella rösten kan man förmodligen hata eller älska. Själv tycker jag att den brokiga ljudbilden är roligare och intressantare än själva låtarna, vilket gör att jag när skivan är slut minns soundet men inte har ett spår av hur musiken gick.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …