Fox Hunting – Masquerade

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Spoke, betyg: 6]

Jag gillade singeln “Hurting” som dök upp tidigare i år som en uppföljare till fjolårets EP “Location”. Den gav löften om en lagom blippig och 80-talsdoftande synthpoppig fullängdare.

Nu är Fox Hunting, som består av Peter Påhlman på sång och Niklas Kärreskog på keyboard, redo att leverera albumet och där hittar vi nio ytterligare låtar i samma stil, om än inte riktigt lika hitbetonade. Men duon visar att man har känsla för hur man skapar trevlig synthpop. Dock har de övriga spåren svårt att nå upp till “Hurting”:s klass. När man hör hela skivan på raken blir det dessutom lite montont och enahanda. Fox Hunting hade gärna fått variera sig en smula, både vad gäller låtuppbyggnad, sångstil och ljudbild.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …