Friday , August 12 2022

This Vision – The Golden Age We Lost

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Devotion Records / Border, betyg: 6]

“Helsingborgs svar på Coldplay”? Eller kanske snarare “Skånes svar på Pet Shop Boys”? Eller rent utav “den felande länken mellan The Cure och M83”? Jag känner mig lite osäker på hur man bäst beskriver This Vision. Ställt bortom alla tvivel är emellertid faktumet att Marcus Lantz och Christian Liedholm Hartmann gör lättlyssnad, elegant och luftig pop.

The Golden Age We Lost är melankolisk, drömsk och svävande. Elektroniska ljudlandskap och klassiska indiegitarrer delar föredömligt på utrymmet. Det enda som saknas är ett par låtar som sticker ut och ger albumet mer dynamik.

This Vision kan bli mycket interessanta i framtiden. “The sun goes down in this small coast town, where dreams are nowhere to be found …” är förmodligen de mest poetiska och insiktsfulla raderna som skrivits om Helsingborg sedan Hasse Alfredssons dagar. Fortsätter bandet i samma stil förtjänar de snart att nämnas i samma andetag som Covenant, The Sounds, Dawn of Oblivion, HIF, Henry Dunker, Tina Nordström och Steve Nilsson.

Om Webbmaster

Kolla även

V/A - Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

V/A – Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

Magnus Lindberg, sångare, musiker, kompositör m.m. avled 2019. Då hade han varit i musikbranschen i …