Friday , December 1 2023

Dadaistisk video från UMA

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Hans-Olof Svensson)

Wienbaserade skivbolaget Seayou Records ger ut den experimentella elektropopduon UMA:s debut-ep Drop Your Soul som digital nedladdning (4 maj) och på cd (25 maj). Dessutom släpps en vinylutgåva på Enraptured Records.

Gruppen består av det äkta paret Ella och Florian Zwietnig, den sistnämnde kanske mest känd från Mediengruppe Telekommander.

Den dadaistiska videon regisserades av Ralf Clauss med inspiration hämtad från konstnären Oskar Schlemmer (1888-1943), verksam vid konstskolan Bauhaus under Weimarrepubliken, och den dadaistiske författaren Hugo Ball (1886-1927).

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …