Saturday , July 13 2024

In the Hidden – Cold

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Hide Publishing, betyg: 6]

Detta femmannaband från Boden bildades 2006 och släppte i december sitt debutalbum. I pressreleasen nämns tre gånger vilket unikt sound de har, själv tycker jag att gruppen spelar ganska typisk hårdrock, möjligen med något mer progressiva inslag än brukligt men ändå i grund och botten traditionell hårdrock. Bandet nämner också grupper som The Cure och Depeche Mode som två inspirationskällor, men det är inget man kan ana i musiken.

Detta förstlingsverk består av sju låtar med ilskna elgitarrer och intensiv sång. Framförandet är oklanderligt och det finns även ett tilltalande mörker i musiken som jag gillar hos In the hidden. Bandet får dock passa sig så det inte bara blir uppvisning av det hela. Nu ligger man på precis rätt sida, och personligen tycker jag att gruppen är bäst när de satsar på raka melodier och bara blåser på, och håller nere på ekvilibristiken.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …