Tuesday , December 5 2023

And One – Back Home

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Synthetic Symphony / Playground, betyg: 7]

De plattor jag har hört med And One tidigare gavs samtliga ut på 90-talet, men bandet har existerat i 23 år och även producerat en mängd album under 2000-talet. Senast i kön är Tanzomat från 2011. Back Home är en sjuspårs ep och ett smakprov inför kommande fullängdaren S.T:O.P. som vi måste vänta tills i Maj för att få lägga vantarna på. Denna väntan lär dock inte vara förgäves med tanke på hur jäkla bra delar av Back Home låter. Bandet kommer i samband med skivsläppet att tillsammans med Welle:Erdball och Covenant turnera i Tyskland i April och Maj, där de delvis ska framföra covers av Depeche Mode-låtar. Förhoppningsvis tar någon smart, syntälskande arrangör hit de tre banden också. Det vore inte dumt att få höra strofen om Ziggy och spindlarna från Mars i titelspåret “Back home” live. Låten svänger riktigt bra och finns här i tre remixade versioner. Titeln syftar också på återföreningen av bandets gamla medlemmar från just 90-talet, så någon regelrätt Bowie-hyllning är det inte fråga om, men flirten i texten är övertydlig. Idag har And One dessutom förvandlats till en kvartett då Nico Wieditz är nyanställd och här bjuder herrarna på det lite småtrista livespåret “High” och några andra, riktigt bra låtar så som lugnare “Wounds” och medryckande dansspåret “Rick” som får mig att spontant associera till supertransan Divines gamla discoelectroplattor från 80-talet. Berlinarna And Ones syntpop är melodisk, dansant och tämligen lätt att ta till sig. Det här är ett utmärkt tillfälle att göra just det.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …