Wednesday , July 17 2024

Pulpa – 333

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Lefty Records /Border Music, betyg: 6]

Umeåbandet Pulpa har funnits sedan 2005 och debuterade med “Fightmusic” 2008. Nu är uppföljaren med det kryptiska namnet “333” här, och precis som förra gången har Andreas Tilliander skött mastringen.

Jag har svårt att veta om jag ska kategorisera Pulpa som synth, electro, pop eller dansmusik eftersom duon blandar stilarna lite. De klarar alla varianterna bra men jag tycker nog att Pulpa är som allra vassast när de drar upp tempot lite och får det att spritta i benen hos lyssnaren, eller visar sina popigaste sidor som i “Pointless”.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …