Souldrainer – Heaven´s Gate

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Vicisolum Productions / Sound Pollution, betyg: 6]

Souldrainer bildades 1999 och bandets skapare Marcus Edvardsson är idag både gruppens gitarrist och vrålsångare. Under åren har man spelat in några demos, bytt medlemmar några gånger och 2007 albumdebuterades det med Reborn på ett annat skivbolag. Musikaliskt handlar Souldrainer om rätt tung och ibland närmast industriell, symfonisk döds där svårmodig dramatik och snygga melodislingor kontrasterar mot pumpande riff, ofta rätt raka rytmer och ett kompetent komp av Joakim Wassberg på bas och Arttu Malkkis som trumskinnstorterare. De som föredrar sitt dödsmangel skitigt, primitivt och med hypersnabba renspartier, göre sig inget besvär. Vad Souldrainer pysslar med på Heaven´s Gate är snarare åt metalhållet. Bandet tycks mer intresserat av att bygga upp medryckande tyngd än att slå hastighetsrekord och melodierna står hela tiden i centrum. Ändå är inte det här lika enkelt att ta till sig som exempelvis Pains musik. Å andra sidan är det inga milsvida skillnader heller. Jag tycker att det Souldrainer gör är både bra och lovande, även om jag hade önskat något större variation i materialet och lite starkare refränger. Låtarna sätter sig så småningom, men de kräver ett gäng lyssningar först. Det beror inte på att de är progressivt avancerade, utan snarare på att de saknar det där lilla extra som biter sig fast fort. Med andra ord är chansen stor till ett mördaralbum så småningom och till dess är Heaven´s Gate ett utsökt substitut.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …