Wednesday , July 24 2024

Crossfade – Secret Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Songwork Music / Sound Pollution, betyg: 4]

Det här är inte det amerikanska postgrungebandet från USA med samma namn, utan den musikaliskt betydligt lugnare, mjukare och helt svenska konstellationen med Göran Edman vid mikrofonen. Bröderna Per och Sven Lindvall på trummor och percussion respektive bas bildade bandet en gång i tiden, och på gitarr har man Lars Hallbäck och Richard Stenström på keyboards. Crossfade har gjort en platta tidigare, den heter White And Blue och kom 2004. Jag har inte hört den, men om gruppens musik beskrevs då som nu kan det ha varit ett fullt medvetet drag från min sida. På Crossfades hemsida står det nämligen att man spelar musik i stil med Steely Dan, Toto, Sting, Eagles, Chicago och The Doobies. En direkt hemsk samling tråkmånsar till band, om ni frågar mig. Undantaget Eagles, men som de låter inte Crossfade alls å andra sidan. Däremot har Crossfade en blåssektion som kanske får en del att associera till Chicago. Gästar på munspel gör Mats Ronander medan Kalle Moraeus gör detsamma på fiol. Att det hela är musikaliskt kompetent behöver väl knappast någon tvivla på vid det här laget, och en del gitarrgrejer är svinsnygga, liksom vissa soloprestationer på trumpet och sax. Givetvis sjunger Edman utmärkt som alltid, men jag måste tillstå att jag föredrar hans progressiva band Karmakanic framför denna rätt såsiga soppa. Det här är alldeles för mycket musikermusik för mig, och låtarna är helt enkelt inte kul. Så nej, Secret Love får fortsätta att existera i hemlighet, vad mig anbelangar.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …