Wednesday , July 17 2024

Playground startar danslabel

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Svenska distributions- och skivbolaget Playground Music drar igång en ny dansmusiklabel vid namn Uniform Beat.

Några av de akter som kommer att lanseras i samband med internationella musikmässan Midem nere i Cannes med start denna helg är Smith & Thell (minimalistisk, fräsch och stilriktig electro/pop), Mayka (färgglad mix av house och electro influerad av världsmusik, anrika beats och filmsoundtracks), Emma Bates (rak dansgolvshouse med klara crossovermöjligheter) och Materikaa (alternativa och elektrifierade urban grooves med popingredienser)…

Den nya labeln Uniform Beat leds av Patrik Larsson, hårt arbetande musikbranschpersonlighet med lång erfarenhet av skivbolag, A&R och internationell exploatering. “Med hans djupa och långa erfarenhet och kunskap om musikindustrin både på ett lokalt och globalt plan, i kombination med känsla för vart allt är på gång så känns Patrik som en given kandidat att driva labeln framåt in i framtiden”, säger Jonas Sjöström, VD på Playground Music.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …