Friday , August 12 2022

Donkeyboy albumaktuella

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Det norska bandet Donkeyboy bildades 2005. Första singeln “Ambitions” som släpptes våren 2009 förändrade allt för bandet. Under hösten samma år släpptes uppföljarsingeln “Sometimes” som även den blev en hit, strax därefter kom debutalbumet “Caught In A Life”. Albumet sålde över 200 000 (!) exemplar och singeln “Amitions” över en halv miljon i Norge.

Donkeyboy har slagit alla rekord i hemlandet med flertalet norska grammisar (Spillemans priset) och både singeln och albumet är släppt i hela världen med stor framgång. Bandet gjorde även succé i Sverige, i januari 2011 vann Donkeyboy en grammis för Bästa Internationella nykomling på Grammisgalan.

Första singeln “City Boy” släpptes nyligen och gick direkt upp som 1:a på Itunes i Norge.

I mars 2012 släpps gruppens kommande album.

Videon till “City Boy”:

Om Webbmaster

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …