Motörhead lanserar en vodka

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Motörhead lanserar en vodka. Efter succén med rödvinet Motörhead Shiraz ger sig bandet in på vin- och spritmarknaden med Motörhead Vödka – en dryck i den betydligt tyngre genren. Flaskans svarta unika design har hämtat inspiration från Motörheads hårda kompromisslösa musik och bandets ikoniska varumärke. Att lägga världspremiären i Stockholm var ett självklart val eftersom vodkan är svensktillverkad. Men Motörhead Vödka siktar på ära och berömmelse var den än lanseras i världen.

– This is the true spirit of Rock + Roll, pour yourself a glass of Motörhead Vodka and turn up the volume, säger Motörhead i ett gemensamt uttalande.

Efter att ha provat och jämfört flera premiumvodkor så valde ett av världens mest legendariska och högljudda rockband en vodka från Malmköpings nya Spritbolag.

– Valet av vodkasort var en enkel match för Lemmy och bandet. Provningen skedde under deras turné, på ett hotellrum i Berlin. Motörheads krav var att det skulle vara mycket god kvalitet på vodkan som skulle ha deras namn. Det har vi levererat, och i en grymt cool flaska, säger Gunnar Schöldberg på Beverages Per Minute.

Motörhead Vödka är en premiumvodka och har tagits fram av Beverages Per Minute tillsammans med vin- och spritdistributören Grapes i Sverige. Malmköpings nya Spritbolag har producerat och buteljerat. Världspremiär för Motörhead Vödka sker på Systembolaget där vodkan finns i beställningssortimentet.

– Rödvinet har slagit ned som eldgivningen från en “Lancaster bomber” i Sverige, men också i Finland, Norge, England och Tyskland. Nu är det världspremiär för Motörhead Vödka i samband med att bandet spelar i Stockholm, säger Gunnar Schöldberg.

Om Motörhead Vödka
Motörhead Vödka är en premiumvodka gjord på 100% närodlat vete från Sörmland som slutdestillerats och buteljerats vid Malmköpings nya Spritfabrik. Smaken är rik, fyllig och komplex följd av en lätt och fruktig smak. Vodkan har “toppats” med en tvist av korn för att få en rund och mjuk sädeskaraktär. Det unika vattnet i vodkan kommer från Malmköping och hämtas från en rullstensås med koppling till Bergslagen. Vodkan går ner lätt, utan is. Läs mer på sajten: www.motorheadbeverages.com
och på Facebook: www.facebook.com/pages/Motörhead-Vödka

Systembolaget: Beställningssortimentet
Artikelnummer: 86365
Pris: 393 kr
Producent: Malmköpings Nya Spritbolag AB
Leverantör: Grapes Svenska AB
Alkoholhalt: 40,0 %

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …