Tuesday , December 5 2023

SVT söker unga band

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Fräng* är ett nytt musikprogram riktat till unga musikintresserade. I varje avsnitt möter ett ungt band en etablerad artist. De skriver på ett par timmar ihop en ny låt, som de sedan spelar live inför publik. Det unga bandet kommer ett steg närmare sin dröm och den etablerade artisten kommer för en stund tillbaka dit allting började.

Fräng vill inspirera unga människor att starta band. Fräng vill visa hur mycket roligare det är att skriva egna låtar än att köra covers. Fräng vill få fler att våga tro på sig själva och sin musik. Programledare är Cecilia Nordlund, som själv är erfaren låtskrivare och artist med många års engagemang i Popkollo.

Nu söker Fräng unga band som vill vara med i SVT-programmet och göra musik med några av Sveriges bästa artister. Alla under 20 år kan anmäla sig genom att skicka in en låt man själv har skrivit, samt en kort presentationsfilm (max tre/3 minuter) om sitt band, sin hemstad och hur man gör när man skriver låtar. Detta mailas till frang@svt.se.

Produktionen inleds under våren 2012 och sänds på SVT hösten 2012.

Vill du veta mer? Gå in på
www.facebook.com/svtfrang

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …