Tuesday , December 5 2023

Map of Moscow – Map of Moscow

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Peace & Love Artists, betyg: 5]

Skränig, gitarrbaserad indierock med kommersiella förtecken och insvept i en elektronisk aura. Där har ni Falusextetten Map of Moscow, som bildades 2009 och nu ger ut sin självbetitlade debutskiva. Jag antar att bandet siktar mot de stora scenerna, för de öser på med stora gester och hög energi från början till slut. Popskrammel mixas med electroinslag och vid micken hjälps Jonas Tunander och Gabriella Åström åt med att hålla uppe stämningen. Dock blir den ständiga attacken lite påfrestande i längden. Jag hade gärna sett att de varierade tonläge, tempo och uttryck mera så det blev mer dramatik och andningshål i musiken. Det är bra att blåsa på, men ibland måste man bromsa in och växla ner innan man gasar på igen. Hade Map of Moskow gjort det hade musiken blivit mer dynamisk och intressant.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …