Ravenscry – One Way Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, The Trip Records / Plugged Music, betyg: 6]

Låtarna på Ravenscrys debut-ep har nyinspelats, så samtliga fem (“Nobody”, “Calliope” och den fina “Redemption-trilogin”) från skivan finns med på debutalbumet One Way Out. Det känns rätt okay, då man samtidigt får sju nya spår och en videoversion av “Nobody” på köpet. Man slipper ju dessutom leta efter ep:n om den inte redan är införskaffad. Italienska Ravenscry kommer garanterat att placeras bland andra kvinnofrontade gothmetalband som Nightwish, Tristania, Unshine, Within Temptation, Where Angels Fall och After Forever. Vad som ger italienarna personlighet och därmed existensberättigande i en minst sagt överrepresenterad genre är främst Giulia Stefanis röst. Den har sin speciella karaktär och hon sjunger riktigt imponerande i låtar som “Nobody”, snygga balladen “Redemption II” och “Journey”. Musikaliskt är inte Ravenscry fullt lika spännande hela vägen, även om en del mycket fina melodier smyger sig in i det metaltuggande standardriffandet. Å andra sidan är det väldigt, väldigt sällan band inom det här stuket överraskar med ett eget sound eller något som tydligt skiljer dem från mängden. Ravenscry har dock sina musikaliska kvaliteter. Man har tveklöst jobbat med materialet för att få variation och fans av genren har ännu ett namn att lista bland favoriterna. Själv hoppas jag att gruppen utvecklas till något mer egensinnigt och vågat framöver, men visst är detta ett utmärkt album att debutera med.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …