Jerry Lindqvist – Rivertown

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Wing Records, betyg: 6]

Generellt brukar multiinstrumentalisten Bobby Flores (som är boss för skivbolaget Yellow Rose Records i Austin, Texas) lira western swing, honky tonk och annan traditionell country. Jerry Lindqvist ägnar sig åt americana där inslagen av tradcountry förekommer i mycket låg grad och definitivt inte i stil med hur Bobby Flores egen musik låter. Ändå har den mångsidige Flores lagt fiol på ett av skivans bästa spår (“Dancing with April”) och en av mellanlåtarna (“Broken Wings”). Till de bättre skulle jag även vilja utse “Summer Rain” och svärtat psykedeliska “The Deal Is Going Down”, samt svängiga “Funky Country” och tunga “Prohibition Blues”. Österbottningen Jerry Lindqvist själv har lirat in ett par plattor tidigare med bandet The Outlaws, men Rivertown är första soloskivan. Även om den inte står ut som den klarast lysande stjärnan på den extremt fullsmockade americanahimlen, så håller den sig garanterat på rätt sida om strecket för vad som är en varierad och givande musikupplevelse. Rivertown är ett trevligt album med sina orglar, akustiska gitarrer och rösteffekter. Här blandas ljust med mörkt och fartigt med lugnt i de elva låtarna. Trots att det inte är hitvarning på det Jerry Lindqvist gör, så nog sätter sig de bästa melodierna efter ett par lyssningar alltid, och gillar ni modern americana och alternativcountry bör den här herren få en chans.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …