Johan Agebjörn and Friends – Casablanca Nights

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Paper Bag Records, betyg: 5]

Vart är den beryktade Italodiscon? Det är vad jag tänker när det långa pianointrot öppnar skivan. Men jag behöver inte undra länge, för när spår två rullar igång finns plötsligt allt där: 80-talssynthar, discosväng och känsla av glamorösa nattklubbsbesök i fjärran länder. Det är neonfärgad musik som visserligen låter modern men som ändå har rötterna 25 år tillbaka i tiden. Agebjörn levererar ett soundtrack till storstadsnatten som kommer att funka bra i loungebarer med en stilla drink i handen
Varje låt har en gästartist, därav namnet “and friends”. Här hittar vi exempelvis Lake Heartbeat med Janne Kask, men i påfallande många fall även Sally Shapiro, som är den duo där Agebjörn själv håller till i vanliga fall. I små doser svänger det tjusigt och elegant, men i långa loppet blir musiken lite för odramatisk och reduceras till slut mest till en bakgrundskuliss.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …