Core Of Nation – Septor Of Doom

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Dwarf Doom Records, betyg: 7]

Med en sexspårs ep är svenska, bulldozertunga bandet Core Of Nation tillbaka igen, och som för att redan från början klargöra att all världens sorger, mörker och bedrövelser vilar på konstellationens axlar släpper man loss det varierade monstret “Black temple”. Om någon missat i vilken ohelig jord man har sina rötter så ger Black Sabbath-covern “Electric funeral” en anvisning om den saken, men övriga spår har Core Of Nation skrivit själva. Det är en fläskig riffest som bjuds, melodier målade i svart och ett komp, tungt som tegelstenar, packade på varandra och cementerade av elaka gitarrackord och melodier från Anders Dahm och Rickard Westerbergs guror. Över detta bombardemang ljuder Andreas Hedmans stämma och visar för alla som inte fattat det tidigare, att growl är en helt onödig ingrediens om man har en sångare som kan sjunga till tung hårdrock av det här slaget. Andreas lirar även bas och bakom trummorna sitter Henrik Gustafson som alltid och bankar in rytmerna i åhörarskallarna. Core Of Nation har bytit medlemmar många gånger om, de skivdebuterade 2008 med albumet Machine World på engelska Rocksector Records och har turnerat en del för britterna, men frågan är om de inte låter bättre nu än någonsin. Du som uppskattar de gamla, legendariska Sabbath-plattorna, Cathedrals tyngre stunder och givetvis Candlemass har i vilket fall som helst en ny doom-pärla att investera i. Besviken blir du inte.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …