Ane Brun – It All Starts with One

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Balloon Ranger Recordings, betyg: 7]

I pressreleasen till It All Starts with One, Ane Bruns sjätte studioalbum, får vi veta att sångerskan är på väg från singersongwriter-gitarren i riktning mot något mer rytmiskt. Det är en riktning som passar mig utmärkt. Det är mörka men ändå upplyftande sånger, pop som aldrig bara är pop, med orgel, stråkar och ekon. Jag vill inte bidra till alla de Halloween-klyschor som vi kommer att utsättas för under de närmaste veckorna, men nog är detta en skiva för hösten och vintern snarare än våren och sommaren. Den spöklika lilla stråkslingan i “Worship” (med José González) är en visserligen avlägsen, men ändå släkting till de avskalade arrangemangen på Frank Sinatras ultra-melankoliska Capitol-album på 50-talet. För att bara nämna ett exempel på spännande inslag som fångar min uppmärksamhet och sätter igång min fantasi. Ja, jag är glatt överraskad.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …