Thursday , July 25 2024

A Pale Horse Named Death – And Hell Will Follow Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Steamhammer / Playground, betyg: 6]

Hovar smattrar mot marken och ryttarens andhämtning låter jagad. Så inleder A Pale Horse Named Death sitt debutalbum And Hell Will Follow Me. Brooklynbandet består av Matt Brown (Seventh Void), Type O Negatives bägge före detta trummisar Sal Abruscato (Life Of Agony) och Johnny Kelly (Seventh Void, Danzig), Bobby Hambel (Biohazard) och Eric Morgan. Life Of Agonys sångare Keith Caputo gästar på fyra spår och albumet är tillägnat Peter Steele som avled förra året. Musikaliskt finns här också likheter med Type O Negative, främst i den mörka och tunga atmosfär som lyfts fram likt en död mans torso. Textmässigt handlar låtarna om typiskt gothromantiska ämnen, men också om heroinberoende, demoner och seriemördare. Mycket blod, död och djur som kråkor och vargar förekommer i den mörka poesin. A Pale Horse Named Death kommer knappast kunna fylla tomrummet efter Type O Negative, om man nu bestämmer sig för att bandet ska bli mer än ett sidoprojekt. Det har man varken sångrösten, låtarna eller melodierna för än, men som ett fläskigt metalband på egna ben gör den här bleka pållen inte alls illa ifrån sig. Det snygga konvolutet och tillhörande cd-häftet är ytterligare plus i boken, och låtar som “Serial killer” med gravgrävande och kraxande korpar i ljudbilden, “Heroin train” och melodiösa “Cracks in the walls” borde kunna behaga de flesta med läggning för det morbida. Synd att inte alla spår håller samma standard.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …