Tuesday , December 5 2023

The Crashlanders – Nätter

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Electric Fantastic Sound, betyg: 3]

Gruppen The Crashlanders består av sångerskan Erika Nyström samt bröderna Rasmus och Nils Petter Löfstedt på keyboards. Soundet är en retrobarnslig electro pop som drar till sig minnen om den svenska synthpoppen från 80-talet, lite i stil med Sista Mannen På Jorden. Sången är inte alltför perfekt, kanske lite slarvig och 80-tals stämplad. Ibland blandas både svenska och engelska i en och samma låt. Texterna tenderar att vara ganska rakt på och ibland även opolerade såsom i låten “När vi faller” där Erika sjunger “Ge mig känslan från igår, har inte knullat på flera år..” Något som verkar tangera den senaste trenden: “Om sanningen skall fram” (Erik Amarillo) som plågat svettiga ungdomar i Båstad i sommar. Tyvärr är The Crashlanders låtmaterial byggt av ett alldeles för vekt virke. Det lyfter tyvärr aldrig riktigt någonstans. Den låt som jag ändå uppskattar mest är “När du törstar efter mer”.

Erika kunde ha experimenterat lite mer i sångerna för ibland känns det som om hon bara har tre toner att välja på. Hon har stora möjligheter att bara med sin sång bygga intensivare och mer spännande melodier ovanpå “grunden”. The Crashlanders har det i sig latent. Men på Nätter kommer det inte ut.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …