TraKKtor – Force Majeure

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Katyusha, betyg: 7]

Förlåt kära grannar, förlåt för de helvetiskt pumpande rytmerna som penetrerat era väggar, golv, tak och benstommar alltför länge nu. Förlåt för den dagliga… och nattliga… terrorn. Ni hör förmodligen bara rytmerna som tränger genom huskroppens betong, inte de simpla skräckscenarion om jordens undergång, våld, ondska och förstörelse som TraKKtors texter tar upp, och som vilket halvdant metalband som helst kunde ha skrivit. Men ni känner er nog lika störda och torterade ändå. Undertecknad erkänner: ja, jag har spelat Force Majeure lite för ofta, lite för högt och på direkt okristliga tider ibland. Jag förstår om ni hoppat jämfota av hat, om ni laddat älgstudsaren och tänkt hälsa på mig efter midnatt, om ni fått svårt att pedagogiskt förklara för, och hindra era barn ifrån, att spela EBM och aggrotech på skithög volym dygnet runt när den vuxne grannen under er gör det hela tiden. Jag kryper till korset och erkänner mina synder, kära grannar. Det var jag som drog upp volymen lite extra högt varenda gång “Spitfire” kom som låt nummer sju, och det är trist att den fick er att spilla ut fredagsgroggen på mattan varje vecka. Det var jag som skrämde iväg den intresserade köparen av er lägenhet med låtar som “Soothsayer” och “Veil of thorns”, vilket tvingade er att bo kvar mot er vilja och utstå ännu mer TraKKtor. Men kära grannar, det var också jag som hjälpte er att somna om till lugna “Thirteenth order”. Visserligen bara för att i nästa ögonblick vakna av en hjärtattack då avslutande remixen av “Dancing with the devil” slog upp i skrevet på er som en knytnäve av ljud. Men se det positiva med alltihop: nu har ni ju fått höra en jättebra platta alldeles gratis och så många gånger att ni kan varenda låt utantill. Och inte har ni behövt välja skivor när ni haft fest och dansat med kompisarna heller. Inget ont som inte för något gott med sig. Sprickorna i väggar och handfat? Tja, de pengarna får ni kräva TraKKtor på. Det är inte mitt fel att sången är så distad att era inventarier spricker.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …