The Refreshments – Ridin´ Along With The Refreshments

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Darrow Records / Naxos Sweden, betyg: 7]

The Refreshments är pålitliga som en gammal raggarbil. De rullar på år efter år, de gör sin grej, har sitt specifika sound och skiter fullkomligt i om det är 2011 eller 1957. En ny skiva innebär nya låtar, men inte mer extrema överraskningar än så. På det viset har The Refreshments mycket gemensamt med både Ramones, AC/DC och Motörhead, även om banden inte låter som varandra för fem öre. Till Ridin´ Along With The Refreshments har Joakim Arnell skrivit i stort sett vartenda spår själv. Undantagen är Chuck Berry-covern “It´s my own business” som avslutar plattan, snabba “Cherry pop flavored lips” som Micke Finell plitat ihop tillsammans med någon Ericsson och “Cadillac woman” (med läckra gitarrsolon av Jonas Göransson) där Arnell fått kompositörsassistans av någon vid namn Dolan. Tolv låtar har nya skivan förärats med och en speltid i stil med de lite över 30 minuter som lp-skivorna brukade innehålla förr i tiden. Här finns kramvänliga spår som “By your side” och “I found love”. Men som alltid dominerar party-rock n rollen och de bästa spåren, förutom ovan nämnda, är i mitt tycke “Go baby bird”, “Rocket & novelty” och inledande “Forty days, forty nights”. Det svänger gott som vanligt, är dansant och glatt, nostalgiframkallande och ölhävararmen ber om träning efter bara en liten stund. Enkelt uttryckt är det här en cd som tilltalar oss som brukar tilltalas av The Refreshments.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …