Thursday , August 18 2022

Ladytron – Gravity the Seducer

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Nettwerk / Playground, betyg: 7]

När jag i våras intervjuade Mira Aroyo i Ladytron om gruppens samlingsplatta Best of 00-10, ansåg hon att det var ett missförstånd när de så ofta uppfattas som kyliga, musikaliskt sett. Men nog är de väl ändå lite svala i sitt sound? Titeln “Melting Ice” från nya albumet Gravity the Seducer får tjäna som metafor här. Däremot uppfattar jag dem aldrig som “distanserade”, det andra recensentordet som Aroyo vände sig emot. I Ladytrons drömlika ljudlandskap befinner man sig alltid mitt i, aldrig utanför.

Ladytron är totalt okänsliga för trender, och tack och lov för det. De är skickliga på att inom sina till synes snäva ramar skapa subtila variationer som håller kvar lyssnarens uppmärksamhet. Gravity the Seducer är en stark, väl sammanhållen samling melankolisk elektropop. Som alltid. Litet minuspoäng för att de återanvänder “Ace of Hz”, bonusspåret från Best of-samlingen, vilket dessutom återkommer som instrumentalt coda (nej, avslutande “Aces High” är – tyvärr – inte en Iron Maiden-cover) för albumet.

Om Webbmaster

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …