Ljusår – Ljusår

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Playground Music / Playground Music, betyg: 6]

Det svenska bandet Kamera hypades ganska hårt, men fick aldrig det där riktiga genombrottet. Men kanske har gruppen i efterhand ändå gjort något slags intryck, för jag tycker man stöter på bandnamnet i alla möjliga sammanhang, i en utsträckning som inte motsvarar bandet popularitet. Och nu är det dags igen, för nu är några av Kameramedlemmarna tillbaka med ett nytt projekt. Ljusår består av Joakim Hjelm, Kalle Pilfalk och Björn Öqvist och debuterar med en elvaspårsskiva med elektronisk musik som egentligen är mer pop än synth, men som avslöjar att det förmodligen är från synthen och nyromantiken som bandet hämtat sin näring. Produktionen är modern, men nog anar man en fäbless för 80-talet? Texterna är på svenska, och sånt ger alltid pluspoäng i min bok. Ljudbilden känns luftig och lätt, men aningen statisk och odramatisk. Utan att helt övertyga har Ljusår ändå komponerat ett debutalbum som är klart godkänt.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …