Winding Stairs – Rare Treat

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Make My Day Records / Warner Chappell, betyg: 6]

Så var det dags för Göteborgsduon Winding Stairs att visa att de lever igen. Det gör man med singellåten “Rare treat” som kommer ingå på det kommande albumet Surviving Funeral Season. Det här är en låt som inleds med en glad, fladdrande synt som ger folkmelodikänsla, innan rytmen taktfast slår ner sina bopålar i den musikaliska myllan och Ugglemor Lina Wedin börjar sjunga texten. Låten bådar gott inför fullängdaren, men lika bra som de bästa låtarna på förra cd:n Everything är den inte. Men det är en lättrallad och dansant liten sak som man blir glad och upplyft av, även om denna enda solosång inte räcker till för att ge ett hum om hur plattan i sin helhet kommer att låta. Wedin och Martin Wahlqvist tycks dock vara artister med många strängar på sina lyror och med den idérikedom de visat oss hittills känner jag mig inte ett dugg orolig för att kommande släppet ska bli någon besvikelse. Tvärtom. Att tyska Glitterhouse planerar två Europaturnéer med Winding Stairs och att man signat med amerikanska bolaget Zip Records borde tyda på en fortsatt lysande framtid för gruppen.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …