CrescenDolls – The Real Deal

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, All Systems Go / Sound Pollution, betyg: 6]

Gävles retrorockande trio CrescenDolls har existerat sedan 2005, de har tidigare gett ut en fullängdare och ep:n The Real Deal innehåller fem nya låtar. Skivan finns utgiven både som cd och på vinyl, vilket känns närmast naturligt gällande ett band som detta. Ebbot Lundberg från The Soundtrack Of Our Lives har producerat titelspåret, medan bandet själva fixat resten av låtarna. Någon större skillnad på ljud märks inte, om ni frågar mig. Mixerbordet bandet använde vid inspelningen har även medverkat vid 70-talsinspelningar med Rolling Stones, David Bowie och Deep Purple. Någonstans i den mixen av grupper kan man också skönja CrescenDolls musikaliska rötter. Det låter helt enkelt mycket 70-tal om Joel Frid (sång och bas), Emil Claesson (gitarr, sång) och Oscar Leander (trummor, sång). Det låter dessutom riktigt bra om bandet, men inte överdrivet originellt tyvärr. Vad som en gång i tiden gjorde CrescenDolls förebilder stora och speciella var att vart och ett av banden hade sitt specifika sound, sin stil, sin nyskapande lilla nisch. CrescenDolls och många andra retroakter är skitduktiga på att kopiera, stjäla, omplacera riff och partier så att låtarna blir deras egna. Däremot blir de inte egensinniga. För att uppnå den platån krävs det mod och vilja att inte låta som några andra. Hur som helst, “Superman”, “Cathcher in the rye” och övriga låtar på den här plattan är riktigt bra, och jag är övertygad om att bandet är en grym liveakt.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …