Thursday , June 20 2024

The Girl & The Robot – Silence / Borderline

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Trisol / Sound Pollution, betyg: 7]

The Girl & The Robot bjuder på de sprillans nya spåren “Silence” och “Borderline”. Den sistnämnda är första sången i bandhistorien man förser en av sina låtar med svensk text. De två sångerna framförs här i originalversionerna, samt remixade och även en video av “Borderline” medföljer. Dessutom har man plussat på med remixar av “Another love”, “Never ever”, “Please stay” och “Prayer” från albumet The Beauty Of Decay. Sammantaget åtta spår och en video på denna ep-skiva alltså. För att vara en remixplatta av det här slaget är Silence/ Borderline ovanligt innehållsrik och frikostigt välfylld. Dessutom är låtarna i grund och botten bra, så det är naturligtvis svårt att förstöra dem, vilket inte heller har skett. De nya versionerna är coola, omslaget är påkostat, och om du som jag gillar den tysksvenska syntgruppen kan jag inte annat än rekommendera den här givande utgåvan. Vilka står då för förvandlingsjobbet? Jo, Honey/ Welle:Erdball, File Not Found, Hertzinfarkt, Brideshead och Frederik Wiberg. I augusti är det tänkt att duons nya fullängdare “Acardiac” ska släppas, så för att slippa abstinens till dess är det bara att skruva upp volymen och njuta av Silence/ Borderline. Du har inget mer än pengar att förlora, men en hel del glädje att vinna, och råkar du dessutom vara dj på en klubb som lirar electro torde dina gäster gärna skaka rumpan till framförallt “Borderline” som är starkast av de nya låtarna.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …