Sir Reg – Sir Reg

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, APX Music, betyg: 8]

Härom veckan såg jag Flogging Molly spela live på Gröna Lund. De var bra. Deras nya platta Speed Of Darkness är också bra. Men med risk för att häda i den irländska folkpunkkyrkan: Sir Regs debut är ännu bättre. Detta trots att bandmedlemmarna är blågula svenskar, baserade i Köping, med undantag från den irländske sångaren och gitarristen Brendan Sheehy som flyttat hit från Dublin. Sir Reg har turnerat med The Misfits, Heptown Records har distribuerat plattan över hela världen, bandet spelar så mycket utomlands att medlemmarna lever på musiken och den självbetitlade mini-cd:n bjuder på åtta sprudlande pärlor, passande såväl för en vild pubkväll som för lyssning i vardagsrummet. Det är ett gediget och genuint musikaliskt hantverk bakom plattan och vet du med dig att du gillar fartfylld, melodisk, keltisk rock så är det ren galenskap att inte investera i sextettens skiva. Du kan ju lika gärna upptäcka Sir Reg nu som senare, då alla andra också har gjort det, inte sant? Låtar som “Feck the celtic tiger”, “Arrive on St Patrick´s day” och “Drink up ya sinners” sitter lika säkra som skallebang efter en stenhård krogkväll. Det är ovanligt. Jag brukar nämligen tycka att sådan här musik är kul för tillfället, men det förekommer mer sällan att jag verkligen minns låtarna i längden. Den kvaliteten har dock de flesta spåren på Sir Reg, så det är en väldigt direkt platta gruppen fått till. Sen består inte vartenda spår av lättjefyllt tjo och tjim. Avslutande “Tomorrow´s the day” är väldigt vacker och även progressiva partier får utrymme här och var. Sir Reg är en extremt bra, varierad och välgjord debutplatta och uppföljaren är under inspelning i detta nu, så håll utkik efter den framåt hösten/vintern.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …