Wednesday , December 6 2023

Stone Antica – Stone Antica

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, All Systems Go / Sound Pollution, betyg: 4]

Sorry boys, men trots flera genomlyssningar av ert självbetitlade debutalbum så fattar jag inte riktigt vad ni vill åstadkomma. Vill ni vara ett amerikanskt collage/alternativrockband, en Red Hot Chili Peppers-kopia eller ett småflummigt, småfunkigt 70-tals rockband som integrerar hårdrocksriff med vemodiga, moderna popinslag? Min gissning är att ni överdoserat på Red Hot Chili Peppers och att det är där skon klämmer. Debutalbum innehåller nödvändigtvis inte alltid bra låtar, men banden brukar i alla fall framstå som taggade och färdiga att sprängas. Men ni låter lite trötta, nästan uppgivet loja och avslagna. Varför? Jag förmodar att ni är unga och fulla av energi, då borde ni visa det också. Varför fega ur på det här viset? Den aggressiva eller plågade hunden på omslaget, vilket det nu ska föreställa, lovar ett skivinnehåll som fullkomligt exploderar. Men här låter det som att gitarristen är den enda som är klarvaken och redo att sparka stjärt på allvar. Ni andra då, varför är inte ni på g? Okay, tanken på radiospelningar kanske hägrar så här i början av karriären, men nog finns det väl roligare saker än att höra sig själv på mainstreamradio? Ni kan ju spela, lyssnar man på avslutande balladen “Counting the days” så kan ni till också få ihop en riktigt schysst melodi. Jag tror bara att ni behöver bestämma er: vad vill ni vara, vad vill ni ge, hur vill ni att er musik ska framstå och framförallt; vill ni vara snälla och beskedliga pojkar, omtyckta av alla, eller vågar ni er ut på djupare vatten och bara krossa allt i er väg? Fundera på det till nästa släpp.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …