Project Pitchfork – First Anthology

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Trisol / Sound Pollution, betyg: 3]

Tyska synth-, industri- och darkwavegruppen Project Pitchfork kommer nu med ett samlingsalbum som inriktar sig på att “uppolera” (remastra) låtar från åren 1991-2001. Resultatet: en skiva på sammanlagt 31 låtar varav låten “Burning” är en ny skapelse, exklusivt framtagen för First Anthology.

Stora portioner med samlingsmaterial har egentligen aldrig varit min melodi men här hittar jag en och annan sympatisk råbarkad låt som till exempel “The Island”. Men endast få låtar på samlingsskivan går åt dansgolvhållet. Mina val blir då “Burning”, “I Live Your Dream” och “The Carnival” men då behöver jag inte sätta på samlingsskivan igen för att höra dessa. “Steelrose” skulle jag helst vilja ha Apoptygma Berzerk remixen av som jag blev så förtjust i förr i tiden. Den versionen som är remastrad på cd 2, gillar jag inte alls.

Så sorry. Helhetsmässigt är låtarna inte tillräckligt bra, rösten är jobbig att lyssna på i längden och det känns oaptitligt att lassa upp en stor portion av det ovannämnda.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …