Exeloume – Fairytale Of Perversion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Vicisolum Productions / Sound Pollution, betyg: 6]

Influerade av den amerikanska thrash metal som gjordes mellan -85 och -89, samt den death metal som kom mellan -89 och -92, låter norska Exeloume själva som en mix av sina gamla influenser. Trondheim-gänget består av folk med ett förgånget i band som Pica Fierce, Maelström, Atrox, Anti-Depressive Delivery, Bethzaida, Griffin och Manifest. King Diamond-gitarristen Andy LaRoque gästar, liksom Edge Of Sanitys Dan Swanö som både sjunger och har mixat och mastrat albumet. Rune Stavensli har producerat och Ed Repka (Death, Atheist, Megadeth, Venom) har målat omslaget som föreställer ett Gestaposkelett, redo att tortera sina kvinnliga offer vilken minut som helst. Exeloume har en ep betitlad The Longest Shadow ute sedan tidigare, men det är Fairytale Of Perversion som är bandets riktiga elddop. Och visst är det en rejäl riffest Exeloume bjuder på. Med ett kort intro och elva händelserika, ofta snabba och aggressiva låtar erbjuder bandet fler överraskning per spår än vilket kinderägg som helst. Tyngden finns där och det hela låter både snortajt och emellanåt hyggligt melodiskt. Nyskapande är musiken naturligtvis inte, men det är knappast något gruppen prioriterar att vara heller. Själv föredrar jag spåren som bygger mer på tyngd och thrash än det framrusande death metal- anglet, men det är en smaksak. Fairytale Of Perversion är tveklöst ett kvalitetsalbum. Dock uppskattar jag inte samtliga låtar.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …