Schwarzer Engel – Träume Einer Nacht

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Tristol / Sound Pollution, betyg: 7]

Den svarta ängeln sitter klädd i futuristiska gummikläder som ser minst sagt obekväma ut. Han har helsvarta linser, sådana som är vanliga i moderna skräckfilmer från Asien, och bilderna i cd-häftet påminner en hel del om filmen The Crowe. Ibland är artisten iklädd stora, svarta änglavingar, ibland inte. Förutom de regniga bilderna med sina överdimensionerade månar finns de tyska texterna att läsa och alltihop är snyggt paketerat i ett uppvikbart omslag. Musikaliskt rör det sig om gothmetal och Schwarzer Engel påminner om både Rammstein och Deathstars. Rösten är mörk och musiken försedd med bombastiska stråkar som ger den där känslan av att en symfoniorkester är närvarande, vilket det naturligtvis inte är. Det hela är absolut inte nyskapande, men det är väl framfört, även om studio- och datorkänslan gärna hade fått bytas ut mot något varmare, som ett sammansvetsat band. Man tar lekande lätt till sig låtar som “Geister und dämonen”, “Fieber im blut” som Alexander Kas gästar på, och “Sonnenanbeterin”. Faktum är att de flesta låtar här håller ungefär samma standard och jag förmodar att de flesta som gillar stuket på några spår också uppskattar många av de övriga. Det här är i mitt tycke, främst musik för mörka, ruggiga höstkvällar, så när sommaren är över lär plattan komma fram lite oftare än så här mitt i sommaren. Men med slutna ögonlock och lite fantasi kan man säkert uppnå samma atmosfär med neddragna persienner också.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …