The Scaramanga Six – Cursed

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Naz Promotions / Border, betyg: 6]

Brittiska The Scaramanga Six gör ett sjätte försök att erövra världen med sin teatrala mix av pop och alternativrock. Det går väl sådär. Vad Bandet från Leeds saknar i originalitet och personlighet ersätter man med ett gäng riktigt bra låtar, några hyggliga och några man kunde lämnat därhän. Det är oblygt retro och att försöka dölja 70-tals influenserna gör man inte. Det är blås- och stråkförsett (med äkta stråkar, inte datoriserade samplingar), melodiskt, svängigt och lite högtravande på sina ställen, så som det ofta var på 70-talet. Således känns produktionen varm och äkta, vilket är ett stort plus. Men kommer Cursed att placera The Scaramanga Six på toppen av världen nu då? Nja, jag skulle inte tro det. Däremot skulle bandet, med rätt uppbackning och marknadsföring, kanske kunna ta det där efterlängtade steget ur underjorden och bredda sin popularitet och publik ordentligt. Den framgången borde den här plattan kunna räcka till för. Låtar som “Walking through houses”, “Autopsy of the mind”, instrumentala “Dark matter” och “The repo man” är nämligen svåra att värja sig inför, och här finns ytterligare några höjdpunkter som förtjänar att nå ut till massorna. I mitt tycke är The Scaramanga Six nya platta i alla fall värd en upptäckt för er som inte hört gruppen förr, trots dess ojämnheter. Ta vara på pärlorna här, de har en förmåga att växa upp till diamanter om de avlyssnas några gånger och på köpet växer de hyggliga låtarna en aning också.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …